Quote Of The Day

vineri, 6 martie 2009

Prejudecati fara prejudecati...

“Nu fac asta ca nu-mi sta in caracter, nu vorbesc asa pentru ca nu asa am invatata, nu pot sa actionez asa ca nu ma defineste bla la bla bla…”, sunt putine din frazele cu care ne confruntam zilnic.

De ce nu vrem sa incercam anumite lucruri doar din simplul motiv ca nu ne definesc?oare ne cunoastem atat de bine?

Nu vi s-a intamplat niciodata sa spuneti ca nu va place un lucru fara sa stiti macar cum este? Sau sa nu faceti ceva din incapatanarea de a crede ca nu e bine? Nu vi s-a intamplat sa nu vreti sa mancati ceva doar din cauza faptului ca credeti ca nu va place? Si nu vi s-a intamplat ca o alta persoana sa va faca sa vreti sa incercati acea mancare, sa sa va dati seama uimit ca de fapt va place? De ce in preajma anumitor persoane ne comportam si gandim altfel? Pentru ca acele persoane stiu sa ne faca sa ne purtam fara masca…

Prejudecatile sunt carjele inteligentei, spunea Andre Gide. Nimanui nu-i place sa ii spui ca are idei fixe mai ceva ca un catar, insa ele continua sa apara indiferent de ce ne place noua.

Prejudecatile suntem noi, suntem noi cei carora ne e frica sa fim noi.
Nu ma refer acum la lipsa de prejudecati ca la lipsa de demnitate, doamne fereste, trebuie doar sa incercam sa fim noi insine, fara a lua in seama stereotipurile, fara a ne pasa prea mult de parerile celorlalti oameni cu prejudecati.

Sa iubim sincer, sa sarutam cu pasiune, sa traim intens fiecare clipa, sa facem lucruri pe care nu credeam k le putem face, sa fructificam fiecare moment.

“Viata nu se masoara in numarul de respiratii pe care le aveti, ci in momente care iti taie rasuflarea” –nu stiu cine l-a zis, dar mi l-a scris Ramona pe un post-it J

2 comentarii:

Sunshine spunea...

"viata nu inseamna suma respiratiilor, ci suma momentelor care iti taie respiratia"-Alex Hitchins(interpretat de Will Smith in filmul Hitch)

Carmen Elena spunea...

@Sunshine Multumesc :), am vazut Hitch de cel putin 3 ori, dar uite ca totusi nu mi-am adus aminte :)